Suolahuone

 

suolahuone.jpgSuolahuonehoito annetaan suolalla vuoratussa huoneessa. Hoitohuoneen pinnoissa oleva huokoinen suolakerros saa aikaan ilmaan voimakkaan negatiivisen ionisaation. Hoidon aikana huoneilmaan puhalletaan puhtaasta vuorisuolasta suolageneraattorilla jauhettua hyvin hienojakoista suolapölyä.

Hengitettävällä suolapölyllä on tulehduksia pienentävä ja limaa irrottava vaikutus, se ohentaa paksuuntuneita limakalvoja ja näin ollen helpottaa hengitystä. Suolapöly tunkeutuu myös tehokkaasti hengitysteiden äärialueille. Ihohuokosiin joutuessaan suolapöly imee ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä, tämän ansiosta iho pysyy kosteana ja kimmoisena. Suolalla on myös desinfioiva vaikutus.

Suolahuonehoito sopii kaiken ikäisille ja sitä voidaan käyttää lähes kaikissa hengityselinsairauksissa ja ihottumissa, vaikeissa tapauksissa lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti. Ajoittain käytettävää lääkitystä voidaan vähentää oireilun vähenemisen myötä, jatkuvan lääkityksen vähentämisessä seurataan lääkärin ohjeita.

Suolahuonehoidossa elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua. Normaali hoitokerta kestää aikuisella 40 min, lapsella hoitoaika on lyhyempi. Hoito voidaan aloittaa vaikeissa tapauksilla ilman suolapölytystä, jolloin suolahuoneen pintojen aiheuttama voimakas negatiivinen ionisaatio antaa riittävän hoitovaikutuksen.